Esse em Schwobeländle
Lense ond Spätzle, des isch was guat`s,
vor ellem, wenn ma die Spätzle selber schabe tut!
Als Beilag noch Saitewürstle oder en` schene Bauchspeck serviere,
do kann me aber en` grosser Honger kriege!
Die Mauldesche mit Krombieresalat isch au ebbes edles,
so sagt der Schwab!
Der Mauldeschedoig wird gut g`rollt ond g`wellt,
dass er au a Weile hält.
Des Hackfleisch wird exelent durch`knetet,
dass ma au koine Bolle krieget.
A gute Hühnerbrüh wird abkocht
mit schene Zwiebele dazu,
no gibt der Schwobe endlich Ruh!
Die Krombiere send au scho g`schnitte ond g`rädelt,
jetzt wird mit de`G`würz rom`gwedelt.
Maggi, Salz, Fondor ond Salatwürze
je nach Geschmack,
koi Auswärtiger so ebbes scho gegesse hat!
Wenn`s schnell gange muss,
no haut sich der Schwob
a paar Ochseauge en`Pfann,
sche a`prozelt werdet se, sodann.
A Stückle Brot für de`Dotter
ausdonke ond a Prise Salz no obedruff,
des isch aber koi schwäbischer Bluff!
Bubespitzle send au gern g`seh,
a grosse Pfann muss dazu her.
Sche braun a`prutzle von beide Seit,
des schmeckt no fei, so die Schwobeleit!
A saftiges Salätle me dazu isst
ond die Zeit au mol vergisst.
Vesp`re tut der Schwob mit Vorlieb,
g´esse wird, was übrig blieb.
Wurscht, Käs, Tomate, Brot oder Schenke
g`heret zom deftige Obendesse,
a kalt`s Bierle dazu,
des wird net vergesse!
Zom Kaffeetrenke gibt`s en Käs -oder
Äpfelkuche, manchmol au en`Gugelhupf.
De`Schwob isch au en Genießer em Esse,
des darf me`em`Schwobeländle net vergesse!
Viel mehr Köschtliches gibt`s,
des isch klar,
aus geht jetzt mei Seit,
traurig, aber wahr!
Copy:engelchen